Снимка: БГНЕС

Северна Корея планира да разхлаби мерките за борба с коронавируса въпреки скока на заболелите от вируса. Севернокорейският лидер Ким Чен Ун и други висши служители са обсъдили строгите противоепидемични ограничения по време на специална среща, съобщават държавните медии.

Още по темата

Дискусията на заседанието на Политбюро предполага, че скоро страната ще облекчи набора от ограничения, наложени след откриването на първото огнище на Омикрон този месец. Основния мотив за разхлабването на мерките е "загриженост за хранителните и икономическите ситуации".

Ким и други членове на Политбюро "направиха положителна оценка на ситуацията с пандемията, която се контролира и подобрява в цялата страна", съобщи официалната Корейска централна новинарска агенция (KCNA).

Ръководителите също така са "разгледали въпроса за ефективно и бързо координиране и прилагане на противоепидемичните разпоредби и насоки предвид настоящата стабилна противоепидемична ситуация", каза KCNA.

В неделя Северна Корея съобщи за 89 500 нови случая със симптоми на "треска", като с това общият брой на пациенти с "треска" в страната скочи до 3,4 милиона, предава БГНЕС. Броят на смъртните случаи не се посочва, а последният брой на починалите от "треската" в страната, докладван в петък, е 69.

С това Северна Корея определи смъртността от "треска" със стойност 0,002% - изключително нисък процент, който никоя друга страна, включително развитите икономики, не са докладвали в борбата срещу COVID.

 

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 3 месеца

Изключително леката настинка взе над 60 000 жертви в България. А Северна Корея какъв избор има? Здравеопазването им е на 194 място от 195 държави. Прах в очите на зомбирания народ - един вид "вижте как комунистическата партия пребори успешно ковид! "

6

Анонимен

преди 3 месеца

Какво правич сега, чудим се и се маем защо Корея реагира нормално на изключително леката настинка Ковид, вместо да зазида хората в домовете им?

5

Анонимен

преди 3 месеца

Дори жълтурите в Северна Корея реагират в пъти по-адекватно от "цивилизования" свят! Тук ни съсипаха психиката и икономиките престъпниците от СЗО и нашите мафиотски правителства! И друго-нещо не виждам да купуват и да внасят ваксини, а братски Китай има такива и е на една крачка от тях. Защо ли е така?