Снимка: БГНЕС

Северна Корея съобщи за 89 500 предполагаеми случая на заразяване с коронавирус през последното денонощие, предаде южнокорейската информационна агенция Йонхап, като се позова на севернокорейската информационна агенция КЦТА.

КЦТА се позовава на информация на севернокорейския спешен център за превенция на епидемичните заболявания.

Севернокорейският център отново не предостави информация за това дали са потвърдени нови смъртни случаи, свързани с коронавируса.

Общият брой на случаите на треска в Северна Корея от края на миналия месец достигна 3,45 милиона, от които 3,26 милиона са били излекувани, а на 186 110 биват оказвани медицински грижи, съобщи КЦТА.

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и други високопоставени представители на властите на КНДР обсъдиха днес възможното разхлабване на действащите в страната антиковидни мерки, предаде Асошиейтед прес.

Севернокорейското ръководство твърди, че разпространението на коронавируса в КНДР е било забавено.

Обсъждането на евентуалното разхлабване в рамките на заседание на политбюро на севернокорейската управляваща партия означава, че скоро мерките най-вероятно ще бъдат смекчени.

Ким и други членове на политбюро "дадоха положителна оценка на ситуацията с пандемията, като заявиха, че разпространението на заразата е овладяно", съобщи севернокорейската информационна агенция КЦТА.

КЦТА информира, че севернокорейските ръководители "са обсъдили въпроса с ефективната и бърза координация и с прилагането на противоепидемичните правила и препоръки, като са взели предвид сегашната стабилна ситуация в борбата с епидемията".  (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase