Снимка: БГНЕС

Броят на починалите от Covid-19 в Европа, дългогодишен епицентър на пандемията, надхвърли 2 милиона души, съобщи Световната здравна организация (СЗО).

"Докладваните потвърдени смъртни случаи от Covid-19 от страните в европейския регион на СЗО надхвърлиха повече от 2 милиона души", се казва в изявление на здравната агенция на ООН.

Европейският регион на СЗО включва 53 държави и региони, включително няколко в Централна Азия.

По данни на здравния орган от 218 225 294 регистрирани случая в региона са починали 2 002 058 души.

Съединените щати, най-засегнатата страна в света, са загубили повече от един милион души.

Същевременно, след възобновяване на заболяването през първите две седмици на март, броят на инфекциите в Европа намалява. През последните седем дни броят на новите и на смъртните случаи е намалял съответно с 26% и 24%.

Повече от две години след първите ограничения повечето европейски държави смекчиха ограниченията си, целящи да ограничат разпространението на новия коронавирус.

 

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 3 месеца

Супер. Сега дано да измрат едни 144.1 милиона в най-североизточната страна в Европа и ще съм ОЩЕ повече ЗА Ковид. Ама едва ли. И там както и в Европа няма да измрат. Щото пак сте сбъркали превода. 2 милиона души които са били заразени с ковид са починали, но средния брой починали на година не се е увеличил драстично. Което ще рече, че изненадващо хората не са безсмъртни.

19

До 29 годишния

преди 3 месеца

Да си се ваксинирал! Постковид не е шега работа!

18

Анонимен

преди 3 месеца

Какво са 2 милиона европейци за мангъровци! Нищо работа!