Снимка: архив, БГНЕС

Китайската столица Пекин разшири масовото тестване за коронавирус и то ще обхване по-голямата част от 22-милионния град, предаде Ройтерс.

Вчера бяха изследвани жителите на най-населения район Чаоян. Сега градските власти решиха да направят тестове в още 10 района.

Още по темата
В китайската столица бяха открити вчера 33 нови случая, а ден по-рано инфекциите бяха 19.

"За да намалим решително риска от разпространение на епидемията и да защитим ефикасно здравето на гражданите, бе решено допълнително да се разшири обхватът на регионалното тестване въз основа на тестовете, направени в района Чаоян", каза говорител на местните власти в Пекин.

Макар и да е малко в световен мащаб, това огнище в Пекин задълбочава страховете от налагането на локдаун, подобен на този в Шанхай.

Това допълнително ще помрачи икономическите перспективи на страната, тъй като безкрайните масови тестове, строгият режим на карантина и строгите правила за социално дистанциране нанасят своя удар. Азиатските пазари преживяха вчера най-лошия си ден от повече от месец насам поради опасения, че Пекин е на път да влезе в подобна изолация.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase