Снимка: архив, БГНЕС

След привидното отменяне на рестрикциите и разхлабването на някои от мерките българинът реши, че с COVID е приключено и престана да спазва мерките. Две трети от хората даже не използват предпазни средства. Това каза пред БНР общопрактикуващият лекар д-р Мирослав Спасов.

„Към днешна дата контрол за мен няма“, каза той и допълни, че не се упражнява и контрол спрямо влизащите с бежанската вълна чужденци.

Още по темата
COVID-19 е налице и лекарите очакват дори настъпването на поредна вълна, отбеляза д-р Спасов.

Той подчерта, че при намаляващ брой официално регистрирани случаи за страната в неговата практика те се увеличават.

Общопрактикуващият лекар поясни, че при него идват пациенти с изявени симптоми, дори си носят положителните тестове, което по думите му е безотговорно.

Голям процент от положителните не се тестват официално и продължават да се разхождат напред-назад въпреки домашния тест, изтъкна д-р Мирослав Спасов.

„От тази пандемия се оказа, че българският пациент е голям разбирач по въпросите на здравеопазването. Българинът е свикнал да реве за своите права, но категорично отказва да признае, че има и задължения,“ каза лекарят.

„Имунизационната кампания е умряла в България. Към днешна дата е приключила“, коментира д-р Мирослав Спасов. По думите му хората се страхуват от ваксините и предпочитат да се информират от социалните мрежи, а не да се доверяват на своя лекар.
 

Коментари Напиши коментар

121

Анонимен

преди 6 месеца

Не се пазите ама докторите ви виновни че сте болни и кекави! Хем гpoзни, хем нaxaлни!

120

БРЦК

преди 6 месеца

Лекарството на кукувид 19 се нарича Война клане и огън . Свобода или смърт

119

Анонимен

преди 6 месеца

В аптеките дават антибиотици и сърдечни лекарства, и всичко без да задават въпроси. Обърнали са се на супермаркети. Това е истината. От 4- 5 години си купувам всички лекарства , които ми трябват без да са ми поискали рецепта. Живея във Варна.