Снимка: БГНЕС

Ново рязко увеличение на новозаразените с COVID-19 бе регистрирано в Китай за последното денонощие, предадоха световните агенции.

Още по темата

Новите случаи на зараза са общо 5280, посочват Франс прес и ДПА. В тази бройка се включват и хората със симптоми (3602) и тези, които са асимптоматични (1768), отбелязва Ройтерс.

От случаите със симптоми днес 3507 са предадени на местно ниво спрямо 1337 вчера, отбелязва Ройтерс, като се позовава на данни на Националната комисия по здравеопазване.

Няма починали от COVID-19 за денонощието, предава БТА.

Нови случай на зараза има в 20 региона на страната. Най-тежко засегната остава провинция Цзилин с 4067 новозаразени за денонощие. В Пекин и в Шънджън и Шанхай също се съобщава за нови случаи на зараза.

В локдаун са Шънджън и Чанчун в Цзилин. Заради локдауна производителят на коли Фолксваген временно преустанови работа в три свои завода в Чанчун, а доставчикът на Епъл - Фокскон спря производството  в завода си в Шънджън.

Китайският авиационен регулатор обяви днес, че отклонява 106 международни полета, планирани да кацнат в Шанхай. Полетите са отклонени до други градове в периода 21 март - 1 май заради влошената ситуация с COVID-19 в мегаполиса, предаде Ройтерс.

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 6 месеца

Правя ваксинаций отзад номера, е само да се хване мераклията за палците другото, е моята работа. Гарантирам на 100%, че ни корона ни крал ще ви хване.При втора игла удоволствието, е гарантирано.

17

tyjno

преди 6 месеца

"Нови случай на зараза"невъобразимо прости хора, растат поколения които не могат да четат и пишат

16

Отвратен

преди 6 месеца

Собствениците на фабриките за смърт си отмъщават!