Снимка: БГНЕС

Камила, херцогинята на Корнуол, е дала положителна проба за COVID дни, след като съпругът й Чарлз се зарази с вируса за втори път.

"Нейно кралско височество херцогинята на Корнуол е дала положителна проба за COVID-19 и се самоизолира", заяви говорител на Кларънс Хаус. "Продължаваме да следваме насоките на правителството."

74-годишната Камила има три дози от ваксина срещу COVID-19, твърдят източници, цитирани от The Idependent.

Херцогинята изпълни поредица от ангажименти миналия четвъртък, денят, в който Чарлз даде положителна проба. В същия ден тя заяви, че "за щастие" е дала отрицателен тест, като разказа за режима си на тестване по време на посещение в Thames Valley Partnership в Бъкингамшир: "Правила съм си тестове толкова много пъти."

Миналата сряда Чарлз и Камила се срещнаха с десетки хора на прием в Британския музей, за да отпразнуват работата на Британския азиатски тръст. Херцогинята също така посети центъра за препоръчани случаи на сексуално насилие в Падингтън Хейвън и обществената кухня Nourish Hub в западен Лондон, както и благотворителната организация Thames Valley Partnership в Бъкингамшир.

Загрижеността за здравето на кралицата нарасна, след като монархът е била в пряк контакт с най-големия син Чарлз два дни преди да даде положителна проба.

Бъкингамският дворец заяви в четвъртък, че кралицата не проявява никакви симптоми, но отказа да потвърди дали е имала положителна или отрицателна проба, позовавайки се на медицинската поверителност.

95-годишната кралица е прекарала време с Чарлз миналия вторник, когато принцът е извършвал инвестиция от нейно име в дома й в замъка Уиндзор.

73-годишният наследник на трона се зарази с коронавирус през март 2020 г., показвайки само леки симптоми и се твърди, че е бил в добро здраве към момента на заразата.

Развитието идва само дни след като кралицата отбеляза своя платинен юбилей, като изрази своето "искрено желание" херцогинята на Корнуол да бъде кралица Камила до Чарлз, когато той един ден стане крал.

Камила каза миналата седмица, че е "много уважена и много трогната" от съобщението.

Херцогинята на Корнуол наскоро замени херцогинята на Съсекс като кралски патрон на Националния театър. Меган Маркъл получи ролята от кралицата през 2019 г. и я запази, докато тя и принц Хари се оттеглиха като работещи членове на кралското семейство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase