Снимка: БГНЕС
Световната здравна организация обяви, че от откриването на варианта Омикрон досега са регистрирани половин милион смъртни случая на COVID-19, предаде БГНЕС.
 
Ръководителят на СЗО по въпросите на извънредните ситуации Абди Махамуд заяви, че в световен мащаб са регистрирани 130 милиона случая и 500 000 смъртни случая, откакто в края на ноември вариантът Омикрон беше регистриран.
 
Оттогава той бързо измести Делта като доминиращ вариант.
 
"В епохата на ефективните ваксини, половин милион души да умрат, това наистина е нещо трагично", каза Махамуд при предаване на живо в каналите на СЗО в социалните медии.
 
"Докато всички казваха, че Oмикрон протича по-леко, (те) пропускаха факта, че половин милион души са починали, откакто той е бил открит", каза той.
 
В седмичната си епидемиологична актуализация за COVID-19, публикувана във вторник, от СЗО заявиха, че през миналата седмица са регистрирани близо 68 000 нови смъртни случая.
 
Същевременно броят на новите седмични случаи на болестта е намалял със 17% до близо 19,3 млн. души.

Коментари Напиши коментар

27

кастратор

преди 11 месеца

Имало едно време сутеньор,който отишълпри една жена и й казал че е загрижен за живота й,и най-добре ще е тя да се съгласи често да я "боцка" с "ваксина"за да "запази живота й".Също казал чеако тя не иска доброволно,пак ще се"грижи за нея".А за да я познават другите и да няма объркване,задълж.да си извади"къс сертификат" коло ханша.Много хора втози свят имат нужда от "грижа". Не гисъдете,те просто нищо друго не могат освен да се боцкат,а и принципно или свремето започва даим харесва.

26

Дайте имената

преди 11 месеца

резултати от аутопсиите, придружаващи заболявания и с колко бустера са! Нали вие, ШЗО - та, сами казахте че оМакрон е лека настинка?!? Объркахте репликите и се омотахте в собствените си лъжи и манипулации, фашаги! Всички ви научиха циркови те номера, ясни сте ни...

25

До 24 и програмиста

преди 11 месеца

Пичове,намекнете нещо за заплащането,че си търся допълнителна работа...Ако се наложи,даже мога и да съм т.ъ.п колкото вас,стига да си струва;)