Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Магазините за нехранителни стоки регистрират 50% спад на посещаемостта след въвеждането на зеления сертификат. В същото време компаниите отбелязват и над 30% спад на приходите. Това заяви Галин Попов, председател на Асоциацията на търговците на нехранителни стоки, в ефира на предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

Ако остане същият режим търговците на хранителни стоки трябва да отделят нехранителните стоки в обособена част от магазина си, за която да важи зеленият сертификат.

Още по темата

Според Попов има ръст на външните инвестиции в България особено в области като строителство, имоти, ИТ, фармация и медицина, като те са основно от ЕС.

В коментар за еволюцията на българските компании Попов каза, че закупуването от тяхна страна на западни фирми е нормално развитие.

„Има български бизнеси, които пораснаха толкова много.“

Вижте целия коментар във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Коментари Напиши коментар

50

БАЧКАТОР

преди 3 месеца

Позволихме на кунчев и сие да сринат цели отрасли от икономиката на България. Загубите са сигурно за милиарди. Естествено ще трябва България да тегли заеми с милиарди да покрие недостига.

49

115

преди 3 месеца

100%фалит за големите, няма сертификат, няма и пари за вас, дето не ни пускате, после и да махнат изискването за сертификат, пак няма да пазарувам от вас!

48

П2

преди 3 месеца

Не си оставяйте парите в места изискващи сертификати ! БОЙКОТ НА ТЕЗИ БИЗНЕСИ! ТЕ СА СЪУЧАСТНИЦИ В ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО СРЕЩУ БСИЧКИ НАС!