Снимка: БГНЕС
"При сегашната ситуация зеленият сертификат няма бъдеще. С него ние нищо не пазим и не е честно да го твърдим, а упражняваме принуда и правим животът на неваксинираните по-труден", заяви пред Нова тв д-р Стефан Константинов, здравен министър в периода 2010 - 2012 г. 
 
"Когато се появи Омикрон разбрахме, че с и без ваксина се заразяваме. Препоръчвам на възрастните хора да се ваксинират. Няма смисъл от COVID добавките за пенсионери, как директно ги касае тях пандемията? Това беше глупост. Редица бизнеси трябваше да бъдат подпомогнати", коментира д-р Константинов. 
 
И уточни, че ако беше здравен министър нямаше да отмени зеления сертификат, тъй като е обвързан с пътуванията на българи в чужбина.
 
"Ваксините спасяват животи и няма лошо в това хората да бъдат принуждавани. България има фактор, който прави зеленият сертификат безсмислен. Само два пъти са ми го проверявали дали е действителен, а никога не са ми искали личната карта. Принудата за ваксинация е изчерпана", смята той.
 
"Ваксинационният процес ще завърши. Природата може да ни изненада с нова мутация, но тя няма да е опасна, върви се към затихване. Имаме ръст на новите случаи и на хоспитализираните, но хората в реанимация и починалите са по-малко", подчерта медикът.
 

Коментари Напиши коментар

55

Баба Пенка

преди 3 месеца

Моля събирайте сертификатчета баби, че пенцията е малка и няма баба с какво да си купи тоалетна хартия) Дайте сертификатчетата на баба да има с какво да се забърше в тоалетната!

54

Ямболски цървул

преди 3 месеца

Браво докторе.Де да бяха всичките ви колеги като вас.Малко сте,но качествени !Бъдете жив и здрав!

53

Анонимен

преди 3 месеца

Типично новговорски doublespeak - от една страна признава пълното безумно безсмислие на сер-ем-ти-на-фиката, от друга "няма лошо в това хората да бъдат принуждавани" !НЕ, ИМА ЛОШО И ТОВА СЕ НАРИЧА ТИРАНИЧНА РЕПРЕСИЯ, БИВША ПОЛИЧЕСКА КYЧКО !