Снимка: БГНЕС

Антирекорд отбелязаха в Гърция със 108 починали от Covid-19 за едно денонощие - най-много от началото на годината.

За първите 21 дни от тази година са починали 1686 души, което депутати нарекоха „национална трагедия“.

Въпреки продължителния спад на регистрираните ежедневно заразени интензивните отделения на болниците са под силен натиск, съобщават лекари. Експертите от Съвета за контрол на разпространението на вируса предполагат, че след две седмици ще се достигне до пик на пандемията, съобщи БНР.

Около 25% от ежедневните регистрирани случаи са деца на възраст до 17 години, но при тях вирусът протича с по-леки симптоми, което не налага настаняване в болница.

Специалистите в Гърция препоръчват правителството да не отменя дори част от мерките до рязко намаляване на смъртните случаи от Covid-19.

Опозиционните партии обвиняват правителството в „опасна политика“ в здравеопазването, като информират за преструктуриране на държавните болници, за да се насочат повече пациенти към частните клиники.

Не се очаква въвеждане на нови мерки, защото правителството изчерпа всички възможности, категорични са гръцките депутати.

След като бяха регистрирани два случая на подвариант на Омикрон всички влизащи в страната подлежат на тест.

Коментари Напиши коментар

94

до 91

преди 3 месеца

Нищо експериментално няма. Има нов вариант на вируса. Единственото експериментално е дали ще се справим с вируса. Или той с нас.

93

Анонимен

преди 3 месеца

Явно третата доза действа. Разрежда ги педантично.

92

Анонимен

преди 3 месеца

Каква стана тя - болшевишки режим при византийците - масова изпонабодени по 3-4 пъти, тотален контрол върху движението на хората, пък тоз ковидчо не признава ни "спасителните" течности, ни ограниченията.