Снимка: архив, БГНЕС

В Гърция всяко пето дете не ходи на училище, защото родителите се страхуват да не се зарази с бързоразпространяващия се вариант на коронавируса Омикрон. На Атон един манастир е в карантина, а починалите монаси са повече от 20. Министерството на здравеопазването удължи всички ограничителни мерки до края на месеца, предаде БНР.

Още по темата

Паралелно се разпространяват вариантите Делта и "Омикрон, което води до натоварване на интензивните отделения в болниците, съобщават лекарите на първа линия.

По препоръка на специалистите правителството удължи всички действащи мерки до края на месец януари, заяви здравният министър Плеврис.

Лек оптимизъм, че скоро ще започне отмяна на най-строгите ограничения, изрази говорителят на правителството Иконому.

Над 46 000 са регистрираните случаи на заразени сред учениците в рамките на седмица, но учебният процес продължава присъствено.

Днес за втори ден се провеждат протести на учители, родители и студенти, които настояват за неограничен брой безплатни антигенни тестове, повече автобуси в градския транспорт, както и спешно да се заемат местата на преподаватели под карантина.

Съдът в град Волос издаде първа присъда с глоба за родители, като им наложи да изпратят детето на училище след една година отсъствие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase