Снимка: БГНЕС

Болницата в Айтос връща пациенти и няма повече свободни легла. Това разказват служители на лечебното заведение.

Отделението е пълно, имаме само двама пациенти, които са за изписване, имаме пациенти в тежко състояние. Има много болни, които искат да постъпят при нас, но нямаме капацитет, посочи д-р Фатме Хасан пред Нова телевизия.
Няма как да се разкрият повече легла, тъй като персонала е малко и е трудно. Ако се освободят легла, веднага се настаняват нови пациенти. Тези, които не могат да бъдат приети, се лекуват у дома под наблюдението на личните лекари. А тези, които са за спешно настаняване в болница, се търсят легла в цялата област, обясни лекар.

Лошото е, че и в останалите болници в областта се намират трудно свободни легла. Факт е също, че лечението на коронавируса е непредвидимо и не може да се каже какви и колко легла на кого ще са му нужни, допълни докторът.
Даваме доста извънредни часове, за да се справим с положението, но ще издържим, докогато трябва, тъй като това е наше задължение, посочи една от медицинските сестри в отделението.

Имаме чакащи пациенти, за да се лекуват при нас. Понякога им се намират легла в други болници, но пак не са достатъчно и хората продължават да чакат, обясни д-р Фатме Хасан.

Всеки ден поне пет-шест човека ни се обаждат, защото имат нужда от болнично лечение при нас. На другите лекари също се обаждат по толкова, а това е много, допълни тя.

Отделението е желано от пациентите, защото знаят, че се грижим добре за тях, допълни друг лекар от екипа.
 

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 3 месеца

"Несвободата, Санчо, е на върха на иглата на инжекцията!" - Дончо Кихавицата.

37

Анонимен

преди 3 месеца

Тоз, който падне болен от ковид - той не умира. За него пеят Чалгар и Коце, Тошко и Наско Мангъра!

36

Анонимен

преди 3 месеца

Те избраха свободата пред робството на Бил Гейтс и управлението по 5-жи мрежата. Изпращайте ги при Партия "Възраждане" в парламента. Да влизат в парламента при депутатите на Възраждане и при депутатите на Чалгарите и Тошко Африкански.