Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Властите в Швеция решиха да не изискват отрицателен PCR тест за коронавирус за желаещите да влязат в страната туристи, става ясно от публикувано съобщение от правителствената пресслужба.

Още по темата

"Днес правителството взе решение да се върне към ограниченията за влизане, които се прилагаха до 28 декември 2021 г. Това означава, че се отменя изискването за предоставяне на отрицателен тест за COVID-19, направен до 48 часа преди влизане в страната", се казва в съобщението, цитирано от БГНЕС.

Причина за решението е становището на здравните власти, според които изискването за тест вече не е ефективна мярка. От там смятат, че чуждестранните туристи не представляват висок риск за разпространение на Омикрон в Швеция. За влизане в Швеция се изисква задължително представяне на COVID сертификат.
 

Коментари Напиши коментар

20

българин

преди 3 месеца

До: номер 16 (До шведът) Ти как си се реализирал в твоята страна? Много ми е любопитно да науча? Искам само едно да ти кажа: В България освен ако не си бандит, крадец, мошеник или нещо такова, трудно ще се реализираш. По-скоро невъзможно бих казал. Познавам много умни, образовани и работливи хора които опитаха, направиха всичко възможно в България и не успяха.Но да се реализираш в чужбина също не е никак лесно - имай и това предвид!

19

българин

преди 3 месеца

До: Живеещ в Швеция (номер 18) Последните статистики от преброяването потвърждават това. Бил съм във Швеция преди години и много ми хареса. Само да ти кажа няколко неща които все пак не ми харесват - по магазините освен бира друг алкохол не видях. Знам че продават някъде, но така и не открих къде. Понеже бях лятото беше много приятно и не горещо, но все пак топло.С белите нощи свикнах лесно. Но виж, през зимата не бих живял там - много студено и тъмно бе!

18

Живеещ в Швеция

преди 3 месеца

Съвсем нормално е да се преместиш в по-цивилизована държава, с повече възможности за развитие и по-добро бъдеще за децата ти. Когато те ценят като специалист и ти плащат подобаващо, защо да стоиш в най-изостаналата държава в Европа? Ето, дойде поредната криза , пандемията и какъв е резултата? Държава, която се тресе от корупция, където болните умират по стълбите, където пациенти бият лекари и където фризьорката взема повече от учителката , а пенсионерите с 40 години стаж мизерстват,не е държава