Снимка: архив, БГНЕС

От днес Гърция започва да налага месечна глоба от 100 евро на хората над 60-годишна възраст, които не са си поставили първа доза от ваксините срещу коронавируса и все още не са си записали час за поставянето ѝ.

Още по темата

По изключение само за януари глобата ще е 50 евро, защото става въпрос само за половин месец, предаде БНР.

Молбите за освобождаване от задължителната ваксинация по медицински причини можеше да се подават до 14 януари. До излизането на решението няма да се прилагат глоби.

До 28 януари обаче всички гръцки граждани над 60 г., които са получили отказ на молбата им за медицинско изключение, ще трябва да са си поставили първата доза, за да не бъдат глобени с 100 евро.

Според статистиката в момента 90% от гърците над 60 г. вече са ваксинирани или са си записали час за ваксинация. След обявяването на наказателните глоби от правителството процентът на ваксинираните в тази възрастова граница се покачи с цели 10 процента.

През последното денонощие в Гърция бяха регистрирани над 10 700 нови случаи, 95 починали и 680 интубирани.

 

Коментари Напиши коментар

79

Анонимен

преди 4 месеца

Да им спрат пенцията и да ги затворят в здравни лагери.

78

Анонимен

преди 4 месеца

Охххх за съжаление ще ме чипират в събота. Живея на запад и ми казаха или ваксина или уволнение. Не ги интересува дали искаш. За съжаление трябва да се чипирам за да храня децата си.

77

Анонимен

преди 4 месеца

В Гърция цари пълен фа-ш-изъм още малко неваксинираните ще ги затварят в лагери.....