Снимка: БГНЕС

"Броят на леглата за лечение на пациенти с ковид ще бъде увеличен с около 10 процента през тази седмица. Това е една от мерките, които обсъдихме по време на общинския щаб днес заедно с директора на столичната РЗИ д-р Пенчев", написа на своята страница във Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Съгласно новия противоепидемичен план София се намира на Етап 2.

Още по темата
"Отчита се както процентът на заетите интензивни легла, така и броят заболели, ръстът и регистрираната заболеваемост в организирани колективи. От разкритите до момента 1878 легла са заети 63 процента от местата за неусложнени пациенти и 71 процента от леглата за хора, които са на интензивно лечение. Увеличението на леглата ще стане на база възможностите на болници за осигуряване на медицински персонал. Директорите на всички общински болници декларираха готовност да увеличат броя на леглата за ковид пациенти", допълни Фандъкова.

От миналата седмица продължава ръстът на заболеваемостта на седмична база, сега на 100 хил. души заболелите са 1756. Училищата и детските градини в София остават отворени, като само отделни училища и детски заведения са затворени заради по-голям ръст на заболели и карантинирани ученици и персонал, посочи столичният кмет.

С решение на щаба се засилва работата на контролните екипи от общински служители и полицията за носене на маски в градския транспорт. Над 4000 са направените проверки от началото на януари от екипи на Столичния инспекторат, аварийната дирекция и общинска полиция.

Процентът ваксинирани граждани на територията на Столична община е 43 процента, като над 534 хил. души са със завършена ваксинация, допълва столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Коментари Напиши коментар

88

Картофена принцеса

преди 3 месеца

Юрданке, с неадекватното си разписание на градския транспорт, провокираш струпване на много хора на едно място с което ти разпространяваш вируса. Но понеже знаем, че много крадеш, досещаме се, че това е поредната врътка за източване на пари с "благородната Бяла мафия" (докторите ***)

87

КойНеСкачаЕчервен

преди 3 месеца

До София е развъдникОткакто СДС-Чумата изкорми държавицата и я окраде - всичко е олайна,не само децата!

86

София е развъдник

преди 3 месеца

В класа на детето ми само 5 деца са офлайн, останалите са онлайн, като част от онлайн са с положителен тест за коронавирус, друга вас положителен тест на родител. Всички карат Ковид повторно. Има и 3 деца онлайн, спрени заради многото заболели.Има 4 карантинирали класа в училището, но не минават всички онлайн. Подобна е ситуацията навсякъде.Новите управляващи искат принудително да заразят всички!