Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Хубаво е да има по-дълга междусрочна ваканция - около 2 седмици. Ако управляващите имаха смелостта, щяха да наложат по-строги мерки. Ако чакаме 80% от интензивните легла да се запълнят, ще бъде твърде късно". Това заяви депутатът от ГЕРБ - СДС и бивш директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов пред NovaNews.

Още по темата

По думите му според новия антиCOVID план реанимационните легла са общо около 1800, а тези за деца са едва 70.

"1260 от леглата ще бъдат включени в интензивните отделения за лечение на COVID. А тези легла се обслужват от 1500 лекари и 2500 сестри - кадрите са изключително малко. Вървим към пик, а скритата заболеваемост е изключително голяма", смята той.

Според него, ако сега Омикрон е 3 пъти по-заразен, а намалим с 3 пъти случаите, които ще се нуждаят от реанимация, и тогава леглата са крайно недостатъчни.
 

Коментари Напиши коментар

46

Кофти персанаж

преди 10 месеца

По статистики вече няма живи но не е така. Не че нещо но не ви вярвам а този Балтов не искам да знам че съществува.

45

Анонимен

преди 10 месеца

Е сега... Вече на основа на предположения ли ще действате?

44

Диана

преди 10 месеца

До Анонимен47 Скрита смъртност от ковид има още от миналата година и това не е тайна за никого! - умрял човекът и му пишат някаква диагноза без проверка за ковид беше честа практика, а сигурно и сега не е по-различно..Все пак чест прави на Балтов да говори открито по този проблем. Лошо се менажира пандемията и това е ясно на всички - сякаш насила искат да доведат страната до цифрите в западна Европа! Какво можеш да очакваш от БСП? - протести, разбира се..БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!