Снимка: БГНЕС

80% от изработените PCR тестове за COVID-19 с дали положителен резултат за вариант Омикрон в лабораториите по вирусология на столично и пловдивско ДКЦ, съобщи БГНЕС.

Това показва новият вид изследване за определянe на варианта на SARS-COV-2 в положителните проби, който вече се предлага и използва от двете лечебни заведения.

Новите тестове могат да определят дали положителната проба на пациента от взетата му проба за PCR тест е OMICRON, DELTA, ALPHA, BETA, GAMMA, LAMBDA, IHU вариант на вируса.

Уточнението с какъв вариант на вируса са заразени пациентите могат да видят в резултата от PCR теста си през онлайн системата за достъп до резултати на двете лечебни заведения (ДКЦ „Софиямед“ и ДКЦ „Пълмед“), а новата услуга не се заплаща допълнително към стандартното PCR изследване.

Производител на теста е OSANG Healthcare Co, а това е първата Южно корейска фирма производител на такъв вид тест получила разрешение за употреба от Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ.

Фирмата е продала до момента над 760 000 теста от Бразилия до Русия. Вносител на новия вид тест, диференциращ щама ковид в положителна проба е Biomed.

Коментари Напиши коментар

17

Майна

преди 8 месеца

НЯМАМ НИКАКВО НАМЕРЕНИЕ ДА СЕ ТЕСТВАМ ЗА ТОВА НЕЩО! ПЪРВИЯТ ПЪТ СЕ САМОИЗЛЕКУВАХМЕ. СЕГА ОЩЕ НЕ СМЕ СЕ ЗАРАЗИЛИ, НО НЕ НИ Е СТРАХ! *** СЕ!

16

Анонимен

преди 8 месеца

Да, верваме.

15

Анонимен

преди 8 месеца

Това означава лавина от заразени. А това пък означава лавина от болнични. Но това не е важно. Важно е легла да има. Може да ги наредим в парка в полеви палатки за да отчитем бройка под нивото, което е спуснато. А това, че бизнеса ще колабира няма значение. Че децата реално не учат, нищо че са в клас, също. Това че НОИ ще трябва да изплати безобразна сума за болнични и ще фалира системата е без никакво значение. Важно е на една измислена карта да има едни измислени бройки легла, но пък без лекари