Снимка: БГНЕС

"Хората на протеста искаха премахване на зелените сертификати и аз съм съгласен с тях, защото те са опасни и ненужни“. Това заяви в предаването "На Фокус" по Нова телевизия доц. Атанас Мангъров.

По думите му, когато човек е ваксиниран, той получава този сертификат, който му дава възможност да се разхожда навсякъде и по този начин може да заразява и да се зарази.

Още по темата
"Този, който има сертификат и е ваксиниран, може да заразява и е опасен", изрази мнение Мангъров и добави: "Хората са съвсем наясно какво с случва с тях – че се опитват да ги мачкат по най-лошия начин“.

Той даде пример с Нидерландия, където над 80% от хората са ваксинирани, но страната е в четвърти локдаун.

"Елементарната логика сочи, че този който има сертификат и е ваксиниран, е по-опасен от този, който не е ваксиниран и няма сертификат", категоричен бе Мангъров.

Д-р Александър Симидчиев, пулмолог и депутат от "Демократична България" обаче го контрира, като посочи, че половината свят е ваксиниран и това няма нищо общо с конспирациите.

"Сертификатът свидетелства за тест, ваксинация или преболедуване, или наличие на антинела, което важи само в България. Ваксинираните заразяват останалите по-малко, преболедуват по-леко и смъртността е ниска", категоричен бе той.

Практически половината свят е ваксиниран, Европа е ваксинирана около 70%. България стои на дъното, констатира д-р Симидчиев. Той бе категоричен, че ваксините не са 100% решение на проблема с коронавируса, но все пак са най-доброто, което може да се направи срещу коварния вирус към този момент.
 

Коментари Напиши коментар

605

Джон

преди 4 месеца

Кученцата лаят, а керванът върви.

604

Анонимен

преди 4 месеца

До 627. А знаеш ли колко са умрелите като цяло и на каква възраст? Най-много(над двойно на останалите) са 70+, следвани от към 4000 60-69. До 60 годишните са всичко около 4000, като от тях 0-40 са 333- 10 0-19, 63 20-29 и 360 30-39. Т.е. под 40 опасността е 0 с и без ваксини, 40-60 има минимален риск(под 1% от заразените) и рисковите са 60+. Защо тормозят всички наред в тоя случай? Ваксината не пази от заразяване и разпространение, т.е. с нея не пазим родители, баби и дядовци. Себе си няма нужда

603

Анонимен

преди 4 месеца

Симидчиев лъже. Коефициентът на заразяване(х:100000 от групата) от 2.1 до сега със завършен ваксинационен цикъл и на останалите е РАВЕН ВЪВ ВСЯКА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА. Децата- 0-19, даже са с бая по-висок, т.е. ваксинираните се заразяват повече. Защита от заразяване с ковид и разпространение ваксините в момента няма. Ваксинираните се заразяват като да нямат ваксина. Да си гледа първо данните и тогава да тупка твърдения.