Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg


Българският лекарски съюз следи събитията от последните дни, дискусията, която се води "за" и "против" "зелените сертификати" и дебатите за това какви трябва да бъдат въведените мерки за овладяване на епидемията от COVID-19 у нас.

Още по темата

"За пореден път, на фона на засилващия се натиск върху здравната система, на фона на близо 33 000 загубени човешки животи, сред които и тези на над 170 колеги - медици, ставаме свидетели на това как науката и фактите бяха оставени на заден план", посочиха от БЛС.

"Крайно време е конспиративните теории да бъдат оставени настрана! Работа, но и задължение на медиците е да представят безпристрастна и научно доказана информация. Затова, ние от Български лекарски съюз категорично и за пореден път заявяваме:

Ваксината е единственият известен засега начин да се защитим от коварната болест. Ние, лекарите, вече дадохме пример и над 75 процента от нас се ваксинираха, заедно с преболедувалите колеги, защитените медици сме около 90 на сто.

"Зеленият сертификат" не трябва да бъде отменян, особено по време на разгара на петата вълна. Нещо повече - у нас той беше въведен със закъснение", категорични са от лекарското съсловие.

"Не на последно място: БЛС заявява своята готовност да излъчи свои представители, притежаващи нужната експертиза и познания, в работната група, която ще бъде сформирана от министър-председателя Кирил Петков за обсъждането на мерките в Националния оперативен план за справяне с пандемията от Ковид-19", се съобщава още в позицията.

Коментари Напиши коментар

293

Пророк Антиваксарий

преди 1 седмица

Анатема! В ада ще горят слугите на сатаната!

292

Анонимен

преди 1 седмица

БЛС изглеждат доста загрижени за парите си! Представете си от лятото няма вече ковид, какво правим, имам в предвид лекарите! Трябва още повече средства (разбирай пари) и по дълго да се усвоят от здравната каса! И понеже повечето има кетап за лекари, но не са, с какво ще правят пари? Проблем! Ако ще и да е физиологически разтвор, но трябва да се инжектира по особена здравна пътека! Защо БЛС няма позиция, затова, че България от години е водеща по смъртност и всички други заболявания?

291

Грижата за

преди 1 седмица

Здравето е похвална. Скоро ще бъде създаде сборник със съвети и рецепти, чрез които заболяванията ще намаляват. Примерно- лягайте рано, ставайте рано, хранете се здравословно, движете се, не се ядосвайте и много други. Съзнаваме, че това ще намали приходите в здравната система, но ние се грижим за здравето на всички, а не за парите на част от обществото.