Снимка: БГНЕС

Расте броят на новозаразени с коронавирус в страната. От голямо значение е до какъв процент е ваксинираното население, тъй като Омикрон протича по-леко, но данните са от страни, в които има много ваксинирани.

Още по темата

Според общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова, която е и член на УС на БЛС, това да не се влиза толкова често в болница е именно заради високата степен на имунизация.

"Цели семейства – от най-малкия до най-големия, са положителни в момента. Имаме много положителни деца, много карантинирани. При предишните варианти не сме имали толкова много деца", обясни пред Нова тв д-р Николова.

По думите й, някои от най-малките пациенти го карат съвсем леко, но други стигат и до болница.

"За да защитим децата, трябва да се ваксинираме. Начинът да се справим с тази инфекция е ваксината", категорична е д-р Николова. И отново настоя, че основната разлика за това дали сме с или без ваксина, е в това как ще изкараме заразата, ако се разболеем.

Д-р Николова каза още, че работата на общопрактикуващите лекари и в COVID зоните в момента е изключително много.

"Има много стрес и много болни", заяви Николова и допълни, че може да се стигне до недостиг на лекари, тъй като много от тях се разболявали, а други се пенсионирали и приключвали с работата.

Коментари Напиши коментар

68

АК

преди 3 дни

Тази Николова засенчи отров.ните доцентки и професори от типа Тромб, Бацилова, Петрунов, Радка и т.н. Всеки ден по ТВ. Като е толкова заразно тя как само не се зарази? С нея нещо не върви рекламата

67

Дедо Киро

преди 4 дни

Така,де !! Тия чужденци-лекари от Африка,докато научат български,баба Гицка и дедо Онуфри от Каспичан,ще гушнат букета!!

66

Д- Куин до #61

преди 4 дни

Не само в РЗИ,но и в НЗОК, ТЕЛК,а и т.н. джи пи та !! Щото джипитата са сбирщина от никому ненужни чиновници играещи ролята на " гара" разпределителна!! Ясно??