Снимка: архив, БГНЕС

„Расте заболеваемостта, не е неочаквано. Знаехме, че с Омикрон ще е много стръмна кривата. Може би до края на януари ще вървим все нагоре“, каза пред БНР главният здравен държавен инспектор доц. Ангел Кунчев.

По казуса със заместник-председателя на Народното събрание  Кристиан Вигенин, който като наскоро преболедувал не е карантиниран за разлика от останалите участници в КСНС, Ангел Кунчев поясни: „Това не е нещо ново. Колегите от РЗИ, когато има такова съвпадение, го ползват. Това не е нова постановка.“

Още по темата

Запитан има ли в новата заповед на здравния министър текстове, следващи статута на определени лица, главният държавен здравен инспектор заяви, че в редица страни в Европа такова намаление (скъсяване на продължителността на изолацията - бел. ред.) е в сила в различни граници.

„Нямаше как някой да знае, че ще се случи точно това“, каза Кунчев.

В петък е бил публикуван препоръчителен документ за карантина и изолация на Европейския център за контрол на заболяванията, който е бил обсъден от експерти у нас.

„Нито виждам забавяне, нито избързване. Веднага след излизането на документа ние приемаме заповедта“, коментира доц. Кунчев.

В отговор на въпрос дали лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов ще бъде санкциониран за това, че на КСНС е бил без маска, Ангел Кунчев уточни: „Нямам информация каква е била ситуацията вътре. Ако е бил без, подлежи на санкция, както е за всички останали по закон.“

 

Коментари Напиши коментар

76

Анонимен

преди 1 година

Кунчев се надървя от надървената крива. Серийните убийци и те.

75

Анонимен

преди 1 година

Платения сороспитек пак се опитва да говори.

74

!

преди 1 година

До Анонимен 81 - Всичко което си описал като симптоми , ги имам откато започнах да пия "домашна" още през 70-те : Дрезгавият рокаджийски глас , блуждаещият поглед , загубата на вкус след първия половин литър ! Костите и мускулите ме болят след като се овъргалям в канавката или по стълбището , а мистичната мъгла около мен и загадъчният ми вид са от цигарения дим !!