Снимка: архив, БГНЕС

Британската армия изпрати 200 души персонал в болници на националното здравеопазване в Лондон за запълване на острия недостиг на здравни работници.

Още по темата

Министерството на отбраната осигури 40 военни лекари и 160 общи работници, които ще помагат в лондонските болници през следващите три седмици.

Болниците в британската столица бяха засегнати изключително сериозно от отсъствия на персонал, тъй като хиляди са или болни, или се самоизолират след настъплението на варианта Омикрон, предаде БНР.

Болниците в Лондон са затруднени много повече сега, отколкото преди месец, тъй като в тях има 4 000 пациенти с COVID-19 в сравнение с 1 100 през декември.

Директорът на Кралския колеж за медицински сестри Патриша Маркис заяви, че включването на армията показва, че правителството повече не може да отрича, че има криза с персонала в националното здравеопазване.

Наблюдава се и изоставане в пропорцията на ваксинираните в столицата спрямо Англия като цяло. 69% от лондончани са с първа доза, 63% с втора и 40% с трета бустерна доза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase