Снимка: БГНЕС

Почти два пъти повече млади норвежки са имали по-тежка менструация, отколкото преди, след като са получили ваксини срещу COVID-19, показват предварителните резултати от голямо проучване сред населението.

За да проучи дали има връзка между инжекциите срещу COVID-19 и различни нарушения на кръвотечението, Националният институт по обществено здраве (FHI) е провел голямо проучване сред повече от 60 000 момичета и жени на възраст 12-80 години в Норвегия. Досега са публикувани предварителните резултати за 6000 жени, представляващи възрастовата група 18-30 години.

"В това проучване виждаме, че редица жени са имали различни разстройства след първата или втората доза ваксина за COVID", заяви в съобщение за пресата ръководителят на проекта от FHI, доктор Лил Трогстад.

Делът на жените, които са заявили, че са имали силно кървене, се е увеличил от 7,6% преди ваксинацията до 13,6% след ваксинацията. Делът им се е увеличил допълнително до 15,3% след втората инжекция. Други често съобщавани симптоми са продължителни кръвотечения, необичайно кратки или дълги интервали, неочаквано прекъснат цикъл, изключително болезнени периоди или дори менструални болки без кървене.

Въз основа на предварителните резултати FHI изброи редица съвети за жените, които са имали менструални смущения, между които отлагане на по-нататъшно ваксиниране, докато причината не бъде проучена или симптомите не отминат, пише БГНЕС.

Сред участничките 59,4% са получили първа доза от Pfizer, а 35,8% са получили Moderna, 4,7% AstraZeneca и 0,2% Janssen (Johnson & Johnson). За втората доза 47,4 процента са получили Pfizer и 52,6 процента Moderna.

През лятото на 2021 г. жени от цял свят започнаха да съобщават за нарушения на кръвотечението след получаване на ваксина срещу коронавирус. Само в Дания броят им се покачва от няколко десетки на над хиляда в рамките на няколко седмици. До ноември броят на съобщенията надхвърля 3900. Норвегия обаче стана първата страна, която реагира с широкообхватно проучване сред населението, след като беше получила само 1264 съобщения.

Коментари Напиши коментар

144

Талидомид

преди 4 месеца

Като манипулираш човешката РНК, очаквай неочаквани последици.

143

До 147

преди 4 месеца

Водят.Има данни за жени в критическата,получили отново кървене след ваксинация.Разбъркват хормони,данни тепърва ще излизат.Ваксинираните за това са озлобени,чувството че си се прецакал не се приема лесно.Жал ми е ца тях,чисто човешки

142

Нормално

преди 4 месеца

Първата фаза на гигантския фашистки медицински експеримент приключи.Набодоха се милиарди, има достатъчно материал за анализ и вече излизат първите данни. Не искам да съм на мястото на ваксиниран, който на свой гръб се убеждава, че това не е фейк нюз или измислица на "плоскоземците".До сега ме беше яд на късогледството на ваксите, сега вече мие жал за тях.Все нови и нови данни тепърва ще излизат.Усещането, че сам си се прее/вал не е от най-приятните.