Снимка: БГНЕС
Гърция се отказа да въвежда задължително тестване за ваксинирани при посещение на заведения по празниците. Правителството обаче подчерта, че трябва да бъдат спазвани всички наложени до момента ограничения, съобщи БНР.
 
"Без задължителен антигенен тест ще работят заведенията за клиенти със сертификат за ваксиниране", обяви премиерът Мицотакис на днешното заседание на Министерския съвет.
 
Експертите от Съвета за контрол на пандемията настояваха за извънредни мерки и за ваксинираните местни жители и туристи. В сила остава изискването за отрицателен тест за влизане в страната.
 
Неваксинтирани туристи, влезли с отрицателен тест в страната, ще трябва да се тестват отново след изтичане на срока на документа, за да посетят заведения. Изисква се официален негативен резултат, издаден от лаборатория или аптека. Цената е между 8 и 10 евро.
 
Здравните власти в страната препоръчват на всички да си направят самостоятелно тест преди и след посещение на заведение по време на празниците.
 
За гръцките граждани и постоянно пребиваващите чужденци два антигенни теста са безплатни.

Коментари Напиши коментар

25

Приключих

преди 1 месец

с гърция, 15 години стигат, изморих се вече

24

Анонимен

преди 4 месеца

Значи, за които още не са разбрали, нещата стоят така. Има един вирус, който си върви между нас. Едни фармацевтични фирми са решили да изкарат огромни печалби от тази ситуация и пускат едни препарати наречени ваксини, които изобщо не работят. Но те подкупват правителства и лекари за да налагат препаратите чрез насилие върху населението. Та болестта си върви с или без ваксините. Но защо едни хора да не направят едни пари. Обаче пък има и ***, наречени "ваксъри", които им пригласят.

23

анонимен

преди 4 месеца

а в тоал няма ли да ваксинират