Снимка: БГНЕС
"Децата с хронични заболявания като астма, наднормено тегло, диабет трябва да бъдат ваксинирани срещу COVID-19, а не точно те да не бъдат ваксинирани". Това заяви д-р Гергана Николова от БЛС в ефира на Нова тв.
 
"Това не са малко деца. Много често страхът сред родителите им е водещ. При заразяване с коронавирус обаче тези заболявания биха се влошили", каза тя.
 
"За да защитим децата, първо ние трябва да сме ваксинирани. Трябва да започнем с бабата и дядото, с бащата и с майката", коментира Николова.
Още по темата
 
"Срещу тетанус и дифтерия правим реваксинация на определени години. COVID-19 не е първото нещо, за което периодично ще правим такава. Ваксината срещу грип всяка годна е различна спрямо щама, който очакваме. Реваксинацията не е нещо ново в медицината", каза още тя.
 
"Трябва да се обърнем към 40-45-те процента от колебаещите се. Трябва ни широка, но базирана на научна основа кампания", посочи Николова.
 
Тя коментирпа доклад на СЗО, който показва, че в България доверието на пациентите е най-високо по отношение на личните лекари и фармацевтите. 
 
"Затова се реши, че когато се говори по отношение на ваксините, това трябва да бъде насочено през нас", поясни д-р Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase