Снимка: архив, БГНЕС

Гърция въвежда PCR тест за всички, които пристигат в страната, съобщават гръцките медии. Тестът трябва да е направен в рамките на 48 часа преди пристигането.

Мярката влиза в сила на 19 декември. Тя ще бъде прилагана на всички гранични пунктове на страната - летищата и сухопътните граници, и обхваща както ваксинирани, така и неваксинирани граждани. Очаква се днес да бъдат дадени разяснения относно условията за влизане на децата.

Още по темата
В Гърция вече бяха потвърдени десет случая на заразени с Омикрон, съобщава електронното издание на в. "Елефтерос типос". След като случаи бяха засечени на остров Крит и в област Атика, сега бяха регистрирани и три случая на полуостров Пелопонес.

Данните до момента показват, че Омикрон протича по-леко от Делта, но заради по-бързото си разпространение застрашава със сериозен натиск здравната система, отбелязват гръцките медии.

Вчера в страната бяха регистрирани 4801 нови случая на заразени с COVID-19, пише "Прото тема". Смъртните случаи бяха 77.

През първите две седмици на декември починалите от COVID-19 хора в Гърция са били 1346.

Броят на настанените в болница пациенти е почти 4300, а 616 са в интензивни отделения.

Половината от всички смъртни случаи от началото на пандемията са регистрирани в Северна Гърция.

Във вторник Гърция регистрира вторият най-голям брой смъртни случаи от началото на пандемията - 130.
/БТА/

 

Коментари Напиши коментар

37

Реалността

преди 4 месеца

Ваксозаврите си мислеха че с иглата идва свободата! Какви наивници!

36

славянин

преди 4 месеца

Ама и тройно набодените ли трябва да влизат с тест!? Нали те бяха ''защитени'' и ''свободни''!?

35

Тъпотии

преди 4 месеца

*** въпрос..как след като протича по-леко микроня...да се задръсти здравната система.Второ тъпо..ПЦР за всички окей...пазите се от микроня нали..е как пцр без допълнително секвениране отнемащо дни.. ще правите. Нали сте набодени...кво става...аа сори това е въпрос за Кунчев...абе ъдее тоа Кунчев.