Снимка: архив, БГНЕС

Нощните клубове във Франция ще бъдат затворени за четири седмици от петък в опит да се противодейства на рязкото увеличаване на случаите на COVID-19, особено сред младите хора, заяви министър-председателят Жан Кастекс.

В училищата също ще се изисква по-строга социална дистанция и по-широко използване на маски за лице, тъй като Франция е изправена пред пета вълна от случаи на вируса, които отново пълнят болничните легла, каза Кастекс.

Засега правителството се въздържа от налагане на по-строги мерки за населението като цяло, предаде БНР.
 

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 1 месец

Що ше има 5-та вълна след като обещаха при 70 прУцента изпонадупчени стадото да го фане мунитета ?

27

до 23 от славянин

преди 1 месец

''40 хил заразени 100 умрели - Франция2500 заразени 200 умрели - БългарияКаква е тази разлика?''Мини през френска и през българска болници и ще разбереш каква е тази разлика!

26

славянин

преди 1 месец

''Нощните клубове във Франция ще бъдат затворени за четири седмици от петък в опит да се противодейства на рязкото увеличаване на случаите на COVID-19, особено сред младите хора, заяви министър-председателят Жан Кастекс.''Ха-ха-ха, още една от отличничките по масово бодене в европа пропищява от ''рязко увеличаване на случаите на ковид-19''! Отровите работят за разпространениета на заразата, каквото е и предназначението им!