Снимка: БГНЕС

Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че 44% от населението на планетата е ваксинирано срещу коронавируса, предава БГНЕС.

"Досега 44% от населението на света е ваксинирано", каза тя във видеообръщение.

Повечето от необходимите за тези ваксинации дози ваксини са осигурени от Европа, каза тя.

"Увеличаваме усилията си в подкрепа на Африка, където нивото на ваксинация е по-ниско, отколкото в други части на света. Целта ни е до средата на следващата година 70% от световното население да бъде ваксинирано", каза тя.

Коментари Напиши коментар

60

ПорЦелан

преди 1 месец

Светли математически умове в началото на 20-та година доказваха че когато стадният имунитет достигне 40% вируса ще изчезне. Сега има поне 30-40% които са го изкарали и още толкова които не знаят че са го изкарали и още има вирОс. Ваксинираните не влизат в сметката.

59

Анонимен

преди 1 месец

Имаше едно разказче в детското ми букварче от социализма. На едно дете баща му написал 3=5 на един плакат и детето се възмутило, че е грешно. А бащата с комунистически устрем в погледа му обяснил, че това е лозунг за манифестацията за 1 май и означавало, че комунистическата петилетка трябва да се изпълни за 3 години. Такъв комунистически устрем се четет и в погледа на тази.

58

Анонимен

преди 1 месец

Онзи ден я видях при комшията. Преброи го, че е ваксиниран и продължи нататък.