Снимка: архив, БГНЕС

Чешките власти ще въведат задължителна ваксинация срещу COVID-19 за хора, работещи в болници и старчески домове, както и за полицейските служители, войниците и някои други професии наред с всички хора над 60-годишна възраст, заяви здравният министър Адам Войтех, цитиран от Ройтерс.

Страната с 10,7 милиона жители изостава от средните нива на ваксинация срещу COVID-19 в Европейския съюз и преживява поредна вълна на инфекциите, която принуди болниците да съкратят приема на неспешни пациенти и да призоват на помощ армията и доброволци.

Съседна Австрия въведе задължителна ваксинация за всички граждани, а някои страни, сред които Германия обсъждат налагането на задължителна имунизация.

"И други страни тръгват по този път. Това е тенденция, която ще стане водеща в Европа", каза Войтех.
/БТА/
 

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 1 месец

Набедените умници никога няма да разберат, че отказа от задължителна ваксинация не опира до интелект, а до незакърнял инстинкт за самосъхранение. *** е свикнал да оцелява при всякакъв гнет, затова не е ентусиаст, когато всички милиардери са се юрнали да го спасяват - и то изведнъж, след като се появи печелившия бизнес наречен Ковид. Вижте ги в Австралия - скоро ще минат на държавна евгеника.

40

Анонимен

преди 1 месец

Знаят, че като пречупят военните и полицията, другите са лесни.

39

Анонимен

преди 1 месец

Австрия все още нищо не е въвела...