Снимка: БГНЕС

От понеделник отпада ограничението за планов прием и операции в болниците.

Мярката е с оглед намалената заболеваемост от Covid.

"Ще бъде отменена забраната за плановия прием, тъй като броят на заетите легла намалява прогресивно всеки ден, включително и на заетите реанимационни легла. Това ни дава възможност и основание да я отменим, така че да не пречим на лечението на болни с други заболявания, защото хората боледуват не само от Covid", заяви преди дни здравният министър Стойчо Кацаров.

Здравните власти са отпуснали допълнителни средства на Националния център по заразни и паразитни болести, за да секвенира по-голям брой проби от пациенти с Covid в страната и при установяване на случай на Омикрон да се реагира бързо.

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 1 месец

Преборедувал преди повече от 4-5 месеца пак ще боледува, ако не е ваксиниран. Ти си май простия, че още не си го разбрал.

8

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 7. След толкова време трябва да си много прррост за да смяташ, че персонала и повечето хора отдавна го преболедуваха. Ковид няма има само изпуснати хипохондрици и хора на власт лапащи рушвети от фарма мафията.

7

Анонимен

преди 1 месец

И сега влизащи за планова операция ще бъдат заразени с ковид от неваксиниран персонал или други пациенти и придружители, и няма да излязат живи.