Снимка: Pixabay
Около 120 души са се заразили с коронавирус на коледно корпоративно парти, проведено в ресторант в центъра на Осло. Това съобщиха в неделя от телевизионният канал NRK, цитират от международните медии, предаде БГНЕс.
 
Над 70 от заразени хора са били в ресторант в Aker Brygge на 26 ноември. Освен тях заразата е установена и при около 45-50 гости, несвързани с корпоративни събития, които присъствали едновременно в заведението. 
 
Анализът на пробите загатва за наличието на щама Омикрон при около половината от заразените, но е потвърден със сигурност само при 13 души.
 
Норвегия отмени повечето от вътрешните си ковид ограничения на 25 септември. Месец по-късно обаче властите решиха да не предприемат по-нататъшно премахване на ограничителните мерки. 
 
 
 
 

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 1 месец

Норвегия има за цялата пандемия само 1090 починали. Първенец в целия свят! Локдауни, тестване, проследяване. В момента хоспитализирани 220 души. В интензивните 0 души. Ваксинирани 82%.

44

Анонимен

преди 1 месец

Тия глупостти със безсимптомни заразяващи има ли още балъци дето им се връзват? Ваксаните разпространяват новия щам дето е в третата доза. Ама си имат симптоми.

43

Анонимен

преди 1 месец

Новина е, защото един безсимптомен заразен с омикрон, на един банкет заразява 120 души. Практически 90%.