Снимка: БГНЕС

Европа премина прага от 75 милиона случая на коронавирусна зараза от началото на пандемията, предаде Ройтерс. Сега в 15 европейски страни има и потвърдени случаи на варианта Омикрон. Но и преди откриването на Омикрон Европа си беше епицентърът на пандемията.

Източна Европа има 33 процентен дял от съобщените случаи на зараза и около 53 процента от общия брой на смъртните случаи в Европа.

Досега Обединеното кралство е с най-голям брой случаи на зараза на континента, следвано от Русия, Франция и Германия.

През втората половина на настоящата година темпото на разпространението на заразата се е ускорило в Европа спрямо първата половина на годината. Само за 136 дни Европа е преминала от 50 милиона случая на зараза на 75 милиона случая на зараза.

Преди това й бяха нужни 194 дни, за да нараснат случаите от 25 милиона на 50 милиона, а първите 25 милиона бяха натрупани за 350 дни.

За да се справят с увеличаването на случаите на зараза, някои европейски страни отново въведоха ограничения на дейностите, а Австрия въведе и пълен локдаун. Нидерландия обяви частичен локдаун. Рестрикции за неваксинираните бяха въведени в Германия, Словакия и Чехия. (БТА)

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 1 месец

До 23 Откъде изкопа това твърдение? Има си статистика за заболели на 100000 дневно. Е, там отличниците от западна Европа са на първите места. Пример- Холандия е с 2000 на 10000 и нагоре от месец, ние сме с 280, а баш пикът ни е към 600 на 100000. Така че по-леко с лъжите.

35

Анонимен

преди 1 месец

"Сега в 15 европейски страни има и потвърдени случаи на варианта Омикрон. Но и преди откриването на Омикрон Европа си беше епицентърът на пандемията." Ъ? Под 100 човека обърнаха епидемията и вече от това Европа е баш център на епидемията? Че не беше ми център на епидемията от преди месец насам с в пъти повече заболеваемост от неваксинираните страни и предните си рекорди преди да има ваксини? Ама и пропагандата. Другарят Живков взе почетното второ място, а Рейгън е предпоследен...

34

Мдаа

преди 1 месец

Ваксините вьршат своята работа - заразените се увеличават