Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„В Европа има повече случаи, отколкото при нас. Лошото е, че го откриха тук и казаха, че това е южноафрикански вирус, което направи така че да се спрат всички полети за и от Южна Африка”,  коментира Антония Биолчева, която живее в Южна Африка от 30 години, пред Нова телевизия.

Още по темата

„Все още е много рано да се говори какви са симптомите и какво може да стане с новия вариант, но до колкото разбрахме той е много по-малко опасен отколкото е Делта”, посочи тя.

„Около 70% от възрастните хора тук са ваксинирани, по-младата група не е ваксинирна, но натам вървят нещата, че искат да ваксинират и тях, тъй като се говори, че новият вариант се разпространява повече сред тях”, добави Биолчева.

Тя коментира и забраната за самолетни полети от Южна Африка и още няколко страни в региона.

„Вчера имаше полети, които, до колкото разбрах, ще транспортират част от българите тук, както и един румънски отбор по ръгби. Мисля, че отново ще ги пуснат. Това беше някаква еуфория, след като Англия и Катар спряха полетите, но до колкото разбрах ще продължат да летят", каза Антония Биолчева.
 

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 1 месец

ако се напънат ще открият че има много вируси по земята и че си живеехме с тях нормално до скоро

45

Анестезиолог във ВМА

преди 1 месец

В ковид отделението на ВМА антиваксърите реват като малки момиченца и се вайкат. До вчера писали глупости по форумите, днес реват като малки лигли. А в реанимация вече и това не правят. Там ваксиниран няма. И изписан и излекуван антиваксър почти няма. Ама вие си дрънкайте по форумите..сервитьори и консултант- продавачи ще ми развиват теории по имунология.елате доброволци във ВМА, чакаме ви. И да, ковид ги обдишване с 50-70 литра кислород на минута, която е 10-15 пъти повече от нормалното.

44

Анти-Антиваксър

преди 1 месец

Аз мисля, че този път водещи по кой начин да преодолеем кризата трябва да са антиваксърите! Мисля, че с тяхните идеи може да ги оставим те да поемат първия удар на вълната на омникрон! Тъй като са над 85% много бързо ще развием стаден имунитет, самия имунитет ще бъде мега качествен, в пъти по добър от ваксините, може да се окаже че вируса не е смъртоносен и не вреди! Най важото е, че до 3 месеца ще постигнем нужният ни имунитет, всички драми с ваксини и локдаун ще са минало!