Снимка: БГНЕС

Темповете на възстановяване на световната икономика отново са поставени под въпрос заради нова вълна от заболявания, причинени от новия щам на коронавируса, заяви руският президент Владимир Путин на инвестиционния форум "Русия зове!"

Още по темата
"Разбира се, епидемията от коронавирус е в центъра на вниманието на всички от почти две години насам и нищо не може да се направи по въпроса. Нейното въздействие върху инвестициите, бизнеса и връзките за сътрудничество е много голямо и засяга цялата световна икономика. Трябва да отбележа, че икономиката постепенно се възстановява, но темпото на това възстановяване, разбира се, отново беше поставено под въпрос.

И причината е добре известна на всички - това е поредната вълна от заболявания, причинени от новия щам на коронавируса", каза Путин, цитиран от БГНЕС.

"Светът навлиза в очевидна нова вълна на пандемията на фона на висок инфлационен ръст", каза още президентът на Русия.

Путин прогнозира, че до края на годината БВП на Русия може да достигне 4,2 % и настоя, че увеличаването на дела на инфраструктурните инвестиции в БВП на Русия е дългосрочен приоритет.

Равнището на безработица в Русия е спаднало до 4,3%, каза още руският президент.

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 1 месец

Норвегия от доста време доставя повече от русия .А неясната полова ориентация си я запази за джуджето в кремъл и крум зарков

63

Анонимен

преди 1 месец

Норвегия от доста време доставя повече от русия .А неясната полова ориентация си я запази за джуджето в кремъл и крум зарков

62

ОМАКРОН ВАН ДЕР ЛЮБЕ

преди 1 месец

ЗАПАЛИ КАТЕДРАЛАТА У ПАРИЖ! ПСИХОПАТ ОТСЕКЪДЕ! :)