Снимка: БГНЕС

Великобритания с нови изисквания за ваксинираните българи или граждани на страни извън червения списък. От 4 часа днес те трябва да си направят PCR тест до 2 дни след пристигането си и да се самоизолират до получаване на негативен резултат.

Карантината продължава до получаване на резултата или до 14-ия ден след влизането в страната, в зависимост от това кое от двете обстоятелства настъпи по-рано. Всички, които са били в контакт с предполагаем случай на варианта „Омикрон“, също трябва да се самоизолират, независимо дали са били ваксинирани, информира посолството ни в Лондон.

Остава в сила и изискването за попълване на формуляр за локализация на пътника. Тестовете при пътуването до Великобритания се резервират предварително през портала: https://www.gov.uk/find-travel-test-provider.

Още по темата
Българските граждани, които не са напълно ваксинирани, трябва да направят тест за COVID-19 в рамките на 3 дни преди отпътуване за Великобритания. Те трябва да резервират и заплатят PCR тестове за втория ден и осмия ден от пристигането си, както и да попълнят формуляра за локализация на пътници в рамките на 48 часа преди да пристигането им.

След това те трябва да останат под карантина за 10 дни у дома или друго място, където са отседнали, и да направят PCR тест за COVID-19 на или преди ден 2 и на ден 8. Ако тестът за втория ден е положителен, гражданите трябва да се самоизолират за 10 дни. В този случай не е необходимо да се прави тест за осмия ден.

Ако тестът за втория ден е отрицателен, трябва да бъде направен и тестът за осмия ден. В случай че тестът на осмия ден е положителен, гражданите трябва да се самоизолират за 10 дни.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Лондон. 
 

Коментари Напиши коментар

31

Стела

преди 1 месец

А за "великобританци", влизащи в България, няма ли да има? Ако искаме да си изкараме празниците нормално, трябва да ограничат влизащите, а не нас, които сме си тук.

30

Край

преди 1 месец

Свободното движение на хора приключи

29

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 6 Ааа,недей така.Преди 6 месеца твърдяха не само че ваксинираните не могат да се заразят и да предават заразата,а и че като си ударят една дозичка всичко приключва и ще ги оставят на мира.Доста мои познати се ваксинираха само и единствено заради последното и сами си го признават.Само че какво се оказа, едно че ваксинатавърши работа в има-няма 35%от случаите и че едната(или двете)дозички станаха на 3,4 и сега си казаха че ще е мин.на 9 м.Аз лично залагам веднъж на 6м и така до безкрай