Снимка: БГНЕС

Българите от Република Южна Африка пристигнаха на ГКПП "Дунав мост" - Русе. Те са десет души, трима от които са от Русе. Бързите антигенни тестове, които им бяха направени от служители на РЗИ-Русе, на всички са отрицателни.

Независимо че тестовете на всички пристигнали от РЮА български граждани са отрицателни, те ще бъдат поставени под карантина за 10 дни, съобщи БНР.

„Благодаря на посолствата, нашето в Румъния и в ЮАР, за бързата им организация. Но казвам, че от българска страна нямаше достатъчно гласност… Искам да задам въпрос – оттук нататък кой ще ни придвижи до София, всеки се спасява както може. Ние ще сме карантинирани, затова питам каква е организацията оттук нататък. Всеки трябва съответно да извика личен транспорт…“, каза жена, пристигнала на „Дунав мост“ от РЮА.

Този полет бе организиран от румънската държава и е напълно безплатен за всички желаещи да се приберат в Европа.

След като изтече 10-дневната карантина, между десетия и дванайсетия ден те ще трябва да си направят и PCR тест. Ако резултатът е отрицателен, ще бъдат освободени от карантината.

 

 

Коментари Напиши коментар

14

АК-47

преди 1 месец

И после не се чудете от къде е дошъл Омикрон. Антигенни тестове, тия на границата нормални ли са, те нищо не доказват. А и поне един от тези имбицили, хукнали на другия край на света, за да си начешат крастата, къде са били, ще наруши карантината, защото "Аз кой съм, буга-аар, мен това не ме лови". Тези трябваше или да ни ги пускат, или да ги изолират в хотел със заключени врати, поне за един месец. Та, да ни е честит и в България новия щам.

13

Алекс

преди 1 месец

На далавера са.Спестиха парите за билети.Коледен бонус.

12

Анонимен

преди 1 месец

PCR не ловят Южноафриканския. Трябва генетични. И едномесечна карантина. Другото е престъпление лично на здравния министър.