Снимка: Pixabay

САЩ очакват до 2-3 седмици да получат информация колко ефективни са наличните ваксини срещу новия щам Омикрон на коронавирус, съобщи в неделя по CNN Франсис Колинс, ръководителят на Националните здравни институти на САЩ. Те са част от Министерството на здравеопазването и човешките услуги на страната.

"Загрижени сме, че в най-лошия случай вирусът може да бъде толкова различен, че ваксините няма да осигурят защита срещу него. Този аспект трябва да бъде тестван възможно най-скоро. Въз основа на случващото се в Южна Африка, където ваксинираните са около 37% от населението, след 2-3 седмици трябва да получим информация доколко тяхната защита е по-ефективна от тази на неваксинираните“, каза той.

Коментари Напиши коментар

70

Анонимен

преди 5 месеца

Ако не са сигурни от САЩ - да питат "професор" аргирова. Тя по някакъв "научен" начин разбра всичко за "новия щам" - какви групи поразява, колко бързо се разпространява и колко процента по-добре е да си набоден. Професор бе хора, учен човек...

69

Ами

преди 5 месеца

да кажат ''конспираторите''. Те досега всичко познаха.

68

Анонимен

преди 5 месеца

Усещам, че ще кажат, че този вариант е сууупер опасен, ваксините не действат, но затова подготвят ЧЕТВЪРТА дозичка, която ще го спре!