Снимка: БГНЕС

Министерският съвет прие решение за удължаване срока на обявената извънредна епидемична обстановка, считано от 1 декември 2021 г. до 31 март 2022 г.

Още по темата
Разпространението на COVID-19 в страната бележи интензивното развитие на поредната пандемична вълна. Засегнати от новия коронавирус са всички области на страната, като в 93% от тях 14-дневната заболяемост е над 500 на 100 000 население (в 8, от които показателят надхвърля 1000 нови случая на 100 000 население).

Случаи на COVID-19 се диагностицират при лица от всички възрастови групи. Съществено нарастване на заболяемостта се наблюдава при децата и младите лица (20-29 г.). Нараства и броят на хоспитализираните лица, отчитат от правителствената пресслужба.

От МС посочват, че ваксинационният обхват в страната е 25,53% и далеч от поставените от ЕС цели от 70% сред възрастни хора и население като цяло.

Това допринася за регистрираните високи нива на заболяемост сред неваксинираните лица, които представят над 85% от всички заразени със SARS-CoV-2 лица. Удължаването на извънредната епидемична обстановка цели ограничаване на разпространението на COVID-19.

Следва да продължи прилагането на здравни изисквания при влизане на територията на страната от органите на граничния здравен контрол, както и въвеждането на ограничения за достъп до страната, които ще спомогнат за намаляване на вероятността за внос и последващо разпространение на нови варианти у нас, отчитат от Министерския съвет.

Коментари Напиши коментар

175

Мартин

преди 1 седмица

***, необразован и страхлив народ - заслужаваме съдбата си - кви експерименти, кви опитни зайчета, никой не се интересува от нас, единствената статистика, в която влизаме е по броя на починали в световен мащаб - СРАМ! Да ви изтребва естествения подбор и да се приключва с тая драма - в тоя живот няма само права, има и задължения - ако не искаш, марш в гората да живееш в изолация. Скапани байганьовци и андрешковци!!!

174

Слава

преди 1 седмица

Разумните хора вършат разумни неща, дайте пример поне на 10 ваши познати които са в болнично заведение от Ковид, после помислете колко такива познавате които не са ваксинирани и в отлично здраве, и колко такива познавате които противно на всички твърдения са ваксинирани и имат усложнения след това.А децата ни ? Кой ще помисли за тях , така ли трябва да изглежда тяхното детство? Един разумен човек не би причинил всичко това на най милите си същества. Долни лъжци всички са за затвора.

173

Икономист

преди 1 седмица

Новината е, че най-после работещите от БНБ са успели да пресметнат поскъпването на имотите в страната. Тези процентиза ваксинираните не са от моята компетентност. Сета на тези от БНБ-то им остава само да прусметнат годишните увеличения на борсовите индекси на българския капиталов пазар, както и на инфлацията. Журналистите от БНР-то ще се радват, ако им ги кажат тези неща. Честито на бюджетарите и финансистите от политическите партии !