Снимка: Pixabay

Възрастна жена изгори пари заради страх от коронавирус. 74-годишна управителка на имот в Израел е сложила банкноти в купа с белина, която е поставила в микровълновата фурна, предаде ДПА, позовавайки се на Националната банка на страната.

Унищожена е сумата от почти 2900 евро. В писмо до банката жената е информирала, че е искала да дезинфекцира парите от наемателите.

"Чувствам се много виновна, защото това не са мои пари. Аз съм честна гражданка, която никога не е унищожавала пари", написала жената и изпратила над 70 банкноти в банката.

Направен от валутния отдел преглед е установил, че банкнотите са истински и от банката са решили да ги подменят и да ги върнат на жената, предаде БТА.

"Излишно е да казваме, че банкнотите в Израел съдържат железни нишки, които могат да предизвикат пламъци в микровълновата фурна", поясняват от банката.

Според здравни експерти вероятността от заразяване с коронавирус от банкноти или монети е много малка.

Говорител на банката отбелязва, че финансовата институция всяка година заменя хиляди повредени банкноти.

 "Досега обаче не сме имали случай с готвени банкноти", казва той.

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 5 месеца

хората тотално взеха да се побъркват.

19

Булгар Булгар 2

преди 5 месеца

Моше донесъл виното в синегогата и я излял в кацата предеданачена за виното .Но все пак опитал от останалата течност в кацата и възкликнал ;-Ето за това не ни долюбват нас

18

анонимен

преди 5 месеца

чудо голяма, евреите са въшлясали от пари! Обаче простотията няма граници!