Снимка: БГНЕС

Епидемиологът Бранислав Теодорович заяви, че през пролетта в Сърбия най-вероятно ще се препоръча поставянето и на четвърта доза ваксина срещу коронавирус, предава БГНЕС.

Пред сръбския "Блиц" той заяви, че в бъдеще имунизирането срещу коронавирус ще се прави два пъти годишно.

Вариантът Делта+ започва да има негативен ефект в Европа, броят на заразените се увеличава, а имаме пред себе си и примера на държави, които бяха относително спокойни – като Нидерландия и Дания, а сега имат ръст на броя на новозаразените. Германците също имат проблеми”, каза той.

В Сърбия, според Теодорович, броят на новозаразените ще продължи да намалява, но зависи от гражданите дали това ще се случи. Той подчерта, че медицинската част от кризисния щаб все още поддържа мнението за въвеждане на целодневни ковид-пропуски ще настоява за това.

Епидемиологът подчерта, че въвеждането на такива пропуски е имало ефект върху лицата на възраст между 30 и 40-годишна възраст и това се вижда от данните за ваксинацията.

Коментари Напиши коментар

72

До 61

преди 2 месеца

Пич, в нашата скъпа родина всеки го пишат коронясан, па така ли е или не е така, само докторите и медиите си знаят.

71

Веселинъ 7112136860

преди 2 месеца

Сръбската сливовица е прекрасна и блага ракия. Братя сърби,ваксинирайте се със сливовица. Аз обичам ваксинирането и с пивкото "Еленско" и "Лав".Наздраве,братя и сестри сърби!

70

Евроатлантик

преди 2 месеца

Това е добра новина, а лятото пета доза.И така до края на света.