Снимка: БГНЕС
Сертификат само за ваксинирани и преболедували се изисква от днес в Австрия, а неваксинираните нямат достъп до редица обществени места дори с тест. Това включва хотели, ресторанти, фризьорски салони и други.
 
Ресторантьорът Румен Савчев сподели пред Нова тв, че има недоволство от новите мерки, тъй като клиентите му са предимно българи, а те са антиваксъри.
 
"Те ще бъдат принудени да се ваксинират, макар и да не искат".
 
Савчев отбеляза, че 64% от австрийците са се ваксинирали, но избягват да имунизират децата.
Още по темата
 
"Хората са наплашени, не искат да рискуват. изолацията на неваксинираните ги принуждава да се ваксинират", обяснява Савчев.
 
Относно помощите той обясни, че в момента се дават такива на база на декларираните доходи от оборота и платените данъци в предишните години. 
 
"Всички са изплатени, макар и с известно забавяне. Компенсацията е 50% от 2019 г. Кризата с неваксинираните може да се създава умишлено, защото парите свършват", сподели още ресторантьорът.
 

Коментари Напиши коментар

203

Това не беше ли..

преди 7 месеца

здравословен проблем ? От хората, които познавам ( живея в Германия ), 90% са се ваксинирали от удобство. Като ги попитам, защо се ваксинира, отговора е винаги един и същ на 90% защото искам да нямам ограничения и да живея нормално и като ги попитам,не беше ли здравословен проблем и това трябва да е мотивацията им, мигат на парцали :) на останалите 10%, които вярват във ваксината, няма как да им се помогне ;) ;)

202

факти

преди 7 месеца

Бавна отрова!?

201

Анонимен

преди 7 месеца

Адолф Хитлер не можеше да се роди другаде, освен в Австрия. По своя начин на мислене, той не се отличава съществено от сегашните управници на Източния райх.