Снимка: БГНЕС

За един ден над 30 доброволци са откликнали на призива за помощ, отправен от ВМА вчера. Те ще се включат в борбата с COVID-19.

Лечебното заведение има нужда от студенти по мецицина, здравни грижи и специализанти, както и от хора, които да помагат със санитарно-хигиенната дейност.

Един от тях е Лили Иванова. Тя е студент по медицина и доброволец  в болницата вече над година и половина. „От името на ръководството на ВМА искам да благодаря за помощта, която наистина е важна за нас. Не е нужно хората да бъдат медицински лица, за да помогнат на екипите”, сподели тя пред Нова телевизия.

Сред заявилите готовност да окажат помощ на медиците има адвокати, инженери, учители и готвачи. 

„Всеки, който има желание, наистина може по всякакъв начин да ни помогне и ще оценим това”, добави Иванова.

Още по темата
Желаещите, които не са медицински лица, ще се включат в хигиенно-санитарната дейност и ще помагат на болните, като ги хранят или просто да си поговорят с тях.

От студентите по медицина ще се очаква да помогнат на сестрите и лекарите. Лили, например, приема пациенти, оформя документи и се грижи за пациентите.

„Беше ме страх, най-вече от това да не заразя семейството си. Това е динамична и интересна специалност за мен. А тези хора се нуждаят някой да им помогне. Не съжалявам за решението си”, сподели доброволецът във ВМА.

Всеки, който има желание да помогне на екипите на болницата, може да пише на имейла на болницата. Няма фиксирано работно време, а всеки може да се включи, когато може.

Коментари Напиши коментар

21

Въпрос

преди 6 месеца

Да ходя ли и аз да лекувам антиваксъри, да не ходя ли? Какъв съвет ще ми дадете?

20

Келеши Ихаиначо

преди 6 месеца

100 лв първичен 350лв за кръвни иследвания.60 лв вторичен айде още 200лв кръвни иследвания.150 лв лекарства .Добре е ВМА нали?

19

Предложение

преди 6 месеца

Редно е всички ВАКСИНИРАНИ, които на практика са безсмъртни и нито вирус ги лови, нито могат да го пренасят, да станат доброволци! Даже да се приеме със закон и да бъде задължително! Показват сертификата, и вирусът се изпарява...