Снимка: БГНЕС

Плановите прием и операции ще бъдат временно преустановени от утре. Това става със заповед на здравният министър д-р Стойчо Кацаров.

Още по темата
Изключение ще има за  дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

От Министерството на здравеопазването посочват, че по този начин е бъде облекчен натискът върху болниците. Ще се даде възможност ненатоварени отделения да бъдат преструктурирани в COVID-звена и медицински екипи да бъдат пренасочени за обслужване на пациенти с COVID-19.

Коментари Напиши коментар

76

Анонимен

преди 6 месеца

60 само в пиковете са пълни, но бонуси има постоянно. А в пиковете, другите отделения пустеят, но и там освобождават легла за ковид.

75

Ники

преди 6 месеца

Какво се тръшкате бе?Нали вие си ги избирате,да не би извънземните да гласуват вместо вас.Егати смотаня. .. Ците,хем ги сърби ,хем ги боли.Я се разберете със себи си най-накрая какво искате

74

Анонимен

преди 6 месеца

Избиват ни! Не разбрахте ли? А после всичко се преписва на ковидо.