Снимка: Pixabay
Хора сигнализират, че вече трети ден възрастен мъж, болен от COVID-19, не го приемат за лечение в болницата в Панагюрище. Близките му твърдят, че той е в тежко състояние, а медиците не го приемали заради възрастта му, съобщи bTV.
 
Майката на Пенка Ножделова преди седмица влиза в болница в тежко състояние и увредени дробове. Дни по-късно баща й, който е на 87 години, също се е почувствал зле. 
 
"Казват, че сатурацията е добра и го връщат, защото не бил за хоспитализация. Обаче на следващия ден сатурацията пада под 90 и го закарахме пак в спешното в Панагюрище. Там чух репликата "за какво ми карате тези възрастни", разказва Пенка.
 
Мъжът отново не е настанен в болница. Близките му казват, че състоянието му се влошава и днес.
 
"Два пъти виках линейка, но казаха, че няма да отидат, защото нямал задух. Имам чувството, че защото е на 87 г. не му обръщат внимание. Всеки човек им аправо на живот", каза още Пенка. 
 
От болница МБАЛ "Уни Хоспитал" твърдят, че пациентът е идвал при тях три пъти, но резултатите от изследвания показали, че сатурацията му е нормална и той не се нуждае от хоспитализация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase