Снимка: БГНЕС

28 са офертите за щадящи тестове за учениците. Те бяха отворени днес от Анастасия Чонгова, и.д директор на Дирекция „Стопански дейности и обществени поръчки“ на Министерството на здравеопазването и председател на специалната комисия.

Това стана в присъствието на комисията, медии и представител на Министерството на образованието и науката.

Припомняме, че на 26 октомври, на сайта на МЗ беше публикувана „Покана до всички заинтересовани лица за закупуване на бързи антигенни тестове за провеждане на индивидуално неинвазивно изследване на SARS-CoV-2 с цел скрининг на ученици от 1-4 клас и осигуряването на по-продължително провеждане на учебния процес присъствено“. Крайният срок за представяне на оферти беше вчера, 29 октомври, до 17:30 часа.Общото необходимо количество тестове, посочено в поканата, е до 400 000 броя, като тестовете трябва да се изпълняват с проби от слюнка.

На всеки участник беше дадена възможността да оферира различни количества тестове, в зависимост от възможността да извърши доставка в срок до три работни дни след сключване на договор.

Критериите за избор на изпълнители са най-ниска предложена единична цена и най-кратък срок за доставка. Няма ограничение по отношение на броя изпълнители, с които ще бъдат сключени договори.

В началото на следващата седмица 9-членната комисия ще представи на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров доклад относно класирането на участниците, след което ще бъде/бъдат сключен/и договор/и за осигуряване на щадящите тестове за деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase