Снимка: архив, БГНЕС

Сръбският епидемиолог Предраг Кон заяви, че COVID пропуските не решават нищо и повтори, че за значително подобряване на епидемиологичната ситуация в Сърбия е необходимо затваряне за десет дни на всичко, освен необходимото за жизнени нужди, съобщи белградската агенция Бета.

Кон заяви за вестник "Блиц", че в Сърбия не може да се очаква значително подобрение на епидемиологичната ситуация, докато не се въведат нови рестриктивни мерки и не се увеличи обхватът на ваксинация.

Още по темата
"Стоим стабилно на високо ниво и не се вижда тенденция за спад. Затова смятаме, че е необходимо затваряне на всичко за десет дни, освен на онова, което е необходимо за жизнените нужди", каза Кон. Той добави, че COVID пропуските трябва да важат по 24 часа.

"Катастрофалната епидемиологична ситуация с всеки ден се влошава и здравните работници са унижени от становището на цялото общество", каза още Кон, цитиран от Танюг.

Пред телевизия К1 той посочи още, че медицинската част от Кризисния щаб никога не е искала COVID пропуските да важат от 22 часа. От дълго време настояваме за рестриктивни мерки, каза Кон. Епидемиолгът подчерта, че сериозен резултат може да се види, ако COVID пропуските важат по 24 часа и ако за 10 дни се затвори всичко, освен аптеки, магазини за хранителни стоки и бензиностанции.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase