Снимка: БГНЕС
"Много съм огорчена. Участвам като експерт в срещите на МОН с учителите относно ваксинацията. Даваме всичко от себе си, за да им обясним и въпреки това получавам въпроси като: "Колко пари ви плащат, за да говорите лъжи" или "Колко време още ще говорите за тези ваксини, които са вода". Това са учители, които образоват нашите деца. Трябва да се прояви разум и разбиране. Ваксините срещу COVID са достатъчно проучени". 
 
Това заяви в ефира на Нова тв вирусологът проф. Радка Аргирова.
 
Според нея децата трябва да се тестват на всеки 48 часа. 
 
"Знам, че тестовете близалки много се използват на Запад. Би трябвало да имат същата достоверност като останалите", смята проф. Аргирова.
Още по темата
 
"Очертаваме се като огнище за Европа, което може да е постоянно, но и извор на нови мутации. Вирусът намира възприемчиво население. Действително вървим към локдаун, но нека той да продължи поне 14 дни след въвеждането на последната мярка, за да видим дали ще има спад на новозаразените", съветва медикът. 
 
"Трябва да се направи нещо допълнително за хората с антитела. Може да се въведе двукратно изследване на определен период - на всеки два месеца, например. Така ще се види дали броят на антителата им спада. Ако не, хората могат да бъдат върнати на работа. Не всички антитела са еднакво протектиращи и невинаги можем да знаем колко са", обясни вирусологът.
 
Тя обясни, че след преболедуването титърът на антителата е извънредно висок и се постави ваксина, може да се получи цитокинова буря.
 

Коментари Напиши коментар

385

Анонимен

преди 6 месеца

До УЧЕН "За антиваксарите науката има отговор - ваксина или естествен подбор. " - Кунчев и Фандъкова май естествено ги отбраха ваксините

384

Гореща новина

преди 6 месеца

Аргирова да ходи да сади домати на село ! Тая патица не разбра ли че от Витоша по високо нема и от Искъро по дълбоко нема ! И от антиваксерите по умни нема...

383

Додо

преди 6 месеца

Тая бабета няма ли да си ходи на село вече, да си гледа доматите