Снимка: Pixabay

Огнище на коронавирус е регистрирано на круизен кораб, плаващ по река Дунав.

80 от 178-те пътници на борда са с положителни проби за COVID-19. Заради това плавателният съд, идващ от Германия, е акостирал във Виена.

Корабът е бил поставен под карантина още при пристигането си. Никой е нямал право да го напусне.
Всички пътници, здрави и болни, са били транспортирани днес обратно за Германия. Никой от заразените, сред които има и четирима членове на екипажа, не е бил настанен в болница, тъй като състоянието им е било добро, предава БТА.

Кризисният щаб на Виена е разработил плана за обратния транспорт на пътниците в сътрудничество с германските власти, заседанието е продължило цялата нощ. Заразените и здравите пътници са били разпределени в различни автобуси.

"Всички пътници са с маски от типа ФФП2, автобусите се проветряват редовно и шофьорът е отделен на достатъчно разстояние от пътниците. Взети са всички мерки транспортът да е безопасен и да бъде предотвратено заразяване на още пътници", заяви Соня Вихт от здравната служба на Виена.

Коментари Напиши коментар

34

Австриец

преди 1 месец

преди 2 часа четох Статията в Централната Страница за манипулация в Австрия , Така че е ясно че не са Китайци, всеки ден минавам покрай тези кораби когато карам колело , на тях са само немски пенсионери с високи пенсии които трябва да се гътнат и да олекотят системата за да има пари за Асан и Айше.

33

Анонимен

преди 1 месец

То не пише никъде, че са германски туристи. Може да са всякакви.

32

Австриец

преди 1 месец

Как при 85% ваксинирани пенсионери в Германия се е случило това, Явно ваксините са забравили че трябва да морят вируса. Цирка продължава !