Снимка: БГНЕС
Тестове за коронавирус на деца два пъти седмично. Тази тема коментираха в ефира на bTV Лилия Божкова от Сдружение "обединени родители" и Антонина Кенова от "Инициатива за качествено и иновативно образование".
 
"Против съм, защото няма никаква разяснителна кампания за правенето на тестове. На второ място, медицински лица казват, че тези тестове може да бъдат фалшиво положителни или фалшиво отрицателни. Образователният министър каза във вашия ефир, че ваксинираните деца няма да бъдат тествани, а лекарите казват, че те могат да пренасят вируса", коментира Лилия Божкова.
 
"Не сме наясно как ще се провежда самото тестване. Децата ще се самоизолират ли? Къде? Кога? Кой ще го наблюдава процеса? Да не говорим, че децата ще бъдат смутени и тези, които не се справят може да станат обект на подигравка", каза още Божкова.
Още по темата
 
Антонина Кенова сподели, че е съгласна децата й да бъдат тествани два пъти седмично, но изтъкна, че има много неясноти. 
 
"Мз и МОН не си взеха поука и една година по-късно отново питат родителите с едно просто изречение: "Искате ли децата Ви да бъдат тествани?", без да дават подробности". 
 
"После ние сме лоши, като кажем, че не искаме да се тестват децата", допълни Кенова.
 
 

Коментари Напиши коментар

60

Анонимен

преди 1 месец

58 няма никакво основание да се нарушават инструкциите на производителите. Сега като се допусне едно нарушение, утре няма да има правила

59

До 58

преди 1 месец

По вашите думи, следва , че тестовете на деца могат да бъдат правени единствено от медицинско лице и в медицинско заведение, разбира се след дадено съгласие от родител. Практически това е трудно осъществимо, от което следва, че ДО е единственият вариант докато ситуацията с вируса се нормализира.

58

Анонимен

преди 1 месец

Директорите биха привишили правата и задълженията си ако правят тестове,това не е в тяхната компетенция и не са в условията на мед.заведение,а това е самоуправство и престъпление.Така всеки може да прави всичко на всеки друг и навсякъде, и без негово съгласие!!!